Site icon Trading With Manoj Shinde

Top 10 chart Patterns for trading | Low risk trading India 2022

Top 10 chart Patterns for trading | Low risk trading India 2022

शेयर बाजार में ट्रेडिंग के लिए टॉप 10 चार्ट पैटर्न 

 

 Main category of Best chart Pattern for Trading –मुख्य श्रेणी सर्वश्रेष्ठ चार्ट पैटर्न ट्रेडिंग के लिए

Main Types of Best chart Pattern for Trading

Triangle chart patterns

Triangle chart patterns के निचे बताये हुवे महत्वपूर्ण तीन प्रकार है

  1. Ascending Triangle Chart pattern
  2. Descending Triangle Chart pattern
  3. Symmetrical  Triangle Chart pattern

1.Ascending Triangle Chart pattern-असेंडिंग ट्रैंगल चार्ट पॅटर्न 

Descending Triangle Chart pattern- डिसेंडिंग ट्रैंगल चार्ट पैटर्न 

 

Symmetrical Triangle chart Pattern -सिमेट्रिकल ट्रैंगल चार्ट पैटर्न

Double Bottom Reversal Chart pattern

डबल बॉटम रिवर्सल चार्ट पैटर्न

 

 

Double Top Reversal Chart pattern

डबल टॉप रिवर्सल चार्ट पैटर्न

 

 

 

Head and Shoulder Reversal Chart Pattern –हेड एंड शोल्डर रिवर्सल चार्ट पैटर्न

 

 

 

 

 

Inverted Head and Shoulder Reversal Chart Pattern- इनवर्टेड  हेड एंड शोल्डर रिवर्सल चार्ट पैटर्न

 

Bullish Flag Continuation Pattern – बुलिश फ्लैग कॉन्टिनुएशन पैटर्न

 

Inverted Flag Continuation Pattern – बेयरिश इनवर्टेड फ्लैग कंटीन्यूएशन पैटर्न

 

Rising Wedge Chart Pattern (Bullish Reversal)राइजिंग वेज चार्ट पैटर्न (बुलिश रिवर्सल)

 

 

Falling Wedge Pattern(Bearish Reversal) –फॉलिंग वेज पैटर्न (बेयरिश रिवर्सल)

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version